laatst gewijzigd

2 februari  2011

 

 

 

Home

Numansdorp

Piershil

Zuid-Beijerland

DK-tijdrijden

Veldrit

200 km tijdrit

50 km tijdrit

Foto's

Contact

Wie Wat Waar

Links

 

  Stichting Bevordering Wielersport Zuid-Hollandse eilanden

                                SBWZ


Wie Wat Waar

OfficiŽle oprichting

Stichting Bevordering Wielersport Zuid-Hollandse eilanden is op 14 februari 1991 officieel opgericht. Sindsdien staan we ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer  41120798.

Bestuur

Het bestuur bestaat op dit moment uit 2 mensen t.w.: Jan van der Haar (voorzitter/penningmeester), Bas Deelen (secretaris). In 2010 nam Anneke Kramp na vele jaren zich ingezet te hebben voor het wielrennen afscheid van ons bestuur.

In Memoriam

 

Vrijwilligers

Naast dat we veel zelf doen, hebben we de hulp van een aantal trouwe medewerkers. Zonder hen zou het gewoonweg niet lukken. Mensen die ons ook willen helpen kunnen zich aanmelden door middel van de contactpagina.

Sponsoring

Tot nu toe zijn we erin geslaagd om de benodigde financiŽle middelen rond te krijgen. Veel sponsors doen al vele jaren mee. Als gevolg van het minder gunstige economisch tij zijn er de laatste twee jaar wel sponsors afgevallen. Bedrijven of personen die ons financieel willen ondersteunen zijn van harte welkom. U kunt dit aan ons kenbaar maken via de mogelijkheden zoals deze staan vermeld op onze contactpagina.

Numansdorp, Piershil, Zuid-Beijerland, Veldrit en Oude Tonge

Daarvoor waren al een aantal enthousiaste ouders, onder leiding van initiatiefnemer Roel Rozenveld en Jan van der Haar sinds 1982 onder de vleugels van De Hoekse Renners bezig met de organisatie van de Jeugdwielerronde van Numansdorp. In 1986 kwam daar de Jeugdronde van Piershil bij. Nog enkele jaren later volgde de Jeugdwieleronde van Oude Tonge, die helaas als gevolg van verkeersmaatregelen (straatmeubilair en verkeerdrempels) na een aantal jaren niet meer door kon gaan. Sinds 2010 organiseren wij de Jeugdronde van Zuid-Beijerland. Tevens organiseren wij jaarlijks (november) een veldrit in het kader van de Interclub Veldritcompetitie Zuid-Holland in het recreatiegebied De Banaan.

Districtkampioenschappen Tijdrijden Zuid-Holland

Vele jaren organiseerden wij ook de jaarlijkse districtskampioenschappen tijdrijden van Zuid-Holland. In 2009 voor het laatst en kwam een einde aan een mooie reeks.

Samenwerkingsverbanden en geluidsinstallatie

Sinds 1991 zijn we dus een zelfstandige stichting en organiseren onze evenementen in samenwerking met de Hoeksche Renners.

Dit jaar zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met het organisatiecomitť Mijnsheerenland. We zijn samen eigenaar van een geluidsinstallatie. Deze installatie wordt tegen een redelijke vergoeding ook aan anderen ter beschikking gesteld. Vraag naar de voorwaarden.